کلینیک توانبخشی ابن سینا

کاردرمانی اوتیسم پیروزی

کاردرمانی حسی ویژه کودکان اوتیسم

اختلال عملکرد پردازش حسی (حساسیت بیش از حد و/ یا کمتر از حد به نور، صدا، بو، مزه یا لامسه) مدت‌هاست که به عنوان یک ویژگی اوتیسم توصیف شده است.  در سال 2013، مسائل حسی به بخشی رسمی از تشخیص بیماری اوتیسم تبدیل شد، که علائم و نشانه های آن به شرح زیر است: “بیش از حد یا کم واکنش به ورودی حسی یا علایق غیرعادی در جنبه های حسی محیط (به عنوان مثال، بی‌تفاوتی آشکار نسبت به درد/ دما، واکنش نامطلوب به صداها یا بافت‌های خاص، بوییدن یا لمس بیش از حد اجسام، شیفتگی بصری به نور یا حرکت.  اختلال عملکرد حسی می تواند ناتوان کننده باشد زیرا در بسیاری از فعالیت های معمولی زندگی روزمره اختلال ایجاد می کند.

از آن سال، درمان یکپارچگی حسی یک تکنیک نسبتاً جدید برای کمک به افراد اوتیستیک و غیر اوتیستیک برای کاهش واکنش پذیری و بهبود توانایی خود برای شرکت در طیف وسیعی از فعالیت ها ایجاد شد ما در کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی ابن سینا، خدمات یکپارچه سازی حسی را در محیط درمانی و تخصصی برای کودکان اوتیسم در شرق تهران  پیروزی نیروی هوایی تهران نو نارمک تهران پارس افسریه لویزان ارائه می دهیم.

 

همان طور که بیان شد، بسیاری از افراد اوتیستیک مراجعه کننده به کاردرمانی نسبت به نور، صدا و لمس بیش از حد حساس هستند یا کمتر حساس هستند. کودکان اوتیسم ممکن است نتوانند صدای ماشین ظرفشویی را تحمل کنند، یا از طرف دیگر، برای آگاهی کامل از بدن خود نیاز به تحریک فیزیکی و حتی آسیب رساندن به خود دارند.

این تفاوت‌های حسی گاهی اوقات «اختلال پردازش حسی» یا «اختلال پردازش حسی» نامیده می‌شوند و ممکن است با درمان یکپارچگی حسی قابل درمان باشند..

پردازش حسی شامل دریافت اطلاعات از طریق حواس (لمس، حرکت، بویایی، چشایی، بینایی و شنوایی)، سازماندهی و تفسیر آن اطلاعات و ایجاد یک پاسخ معنادار است. برای اکثر افراد، این فرآیند به صورت خودکار انجام می شود.  با این حال، افرادی که دارای اختلال پردازش حسی (SPD) هستند، این تعاملات را به یک شکل تجربه نمی کنند. اختلال پردازش حسی بر نحوه تفسیر مغز آنها از اطلاعات وارد شده و نحوه پاسخ آنها با واکنش های عاطفی، حرکتی و دیگر تأثیر می گذارد. برای مثال، برخی از کودکان اوتیستیک احساس می کنند که به طور مداوم با اطلاعات حسی بمباران می شوند.

 

در کاردرمانی اوتیسم پیروزی، درمان یکپارچگی حسی اساساً نوعی رویکرد کاردرمانی برای کودکان است و فقط توسط کاردرمانگران آموزش دیده ویژه ارائه می شود.  این درمان ارائه شده برای کودکان اوتیسم توسط کاردرمانگران، شامل فعالیت‌های حسی خاصی است تا کودک را با نور، صدا، لمس، بو و سایر ورودی‌ها تنظیم کند. مداخلات ممکن است شامل تاب خوردن، تحریکات حسی مجموعه دهان، غوطه ور سازی در محیط های حسی از جمله استخر توپ های حسی و بسیاری دیگر از فعالیت های مرتبط با حس باشد.  نتیجه این فعالیت ها ممکن است تمرکز بهتر، بهبود رفتار و حتی کاهش اضطراب باشد.

 

در کاردرمانی اوتیسم پیروزی، منظور از درمان یکپارچگی حسی چیست؟

درمان یکپارچگی حسی برنامه ای است که معمولاً توسط کاردرمانگران هدایت می شود. به عنوان مثال، یک کاردرمانگر ممکن است یک برنامه فردی از تجربیات حسی را برای یک کودک اوتیستیک طراحی و اجرا کند.

در کاردرمانی اوتیسم پیروزی، درمان یکپارچگی حسی برای چه کسانی مناسب است؟

درمان یکپارچگی حسی برای افرادی است که مشکلات پردازش حسی یا مشکلات درک ورودی حسی دارند. این ممکن است شامل کودکان اوتیستیک نیز باشد.

 

در کاردرمانی اوتیسم پیروزی، درمان یکپارچگی حسی برای چه مواردی استفاده می شود؟

درمان یکپارچگی حسی برای کمک به کودکان استفاده می شود که یاد بگیرند از تمام حواس خود با هم استفاده کنند – یعنی لامسه، بویایی، چشایی، بینایی و شنوایی. ادعا می شود که این درمان می تواند رفتار چالش برانگیز یا رفتار تکراری و کلیشه ای  را بهبود بخشد. این رفتارها می تواند به مشکلات در پردازش اطلاعات حسی مرتبط باشد. درمانگران همچنین گاهی اوقات پیشنهاد می‌کنند که درمان یکپارچگی حسی می‌تواند به سایر ویژگی‌های اوتیسم، مانند مشکلات در بازی و تنظیم هیجانی کمک کند.

در کاردرمانی اوتیسم پیروزی، ایده درمان یکپارچگی حسی از کجا می آید؟

این ایده که مشکلات در پردازش اطلاعات حسی می تواند با مشکلات زندگی روزمره مرتبط باشد، برای اولین بار در دهه 1950 و 1960 توسط  A. Jean Ayres، کاردرمانگر و روانشناس آموزشی مطرح شد. آیرس درمان یکپارچگی حسی را در اواخر دهه 1970 به عنوان درمانی برای کودکان مبتلا به مشکلات پردازش حسی توسعه داد. برخی از اشکال درمان یکپارچگی حسی، مداخله ادغام حسی آیرس  نامیده می شود. این نوع درمان یکپارچگی حسی تمایل به تمرکز بر اهداف دارد و نسبت به سایر انواع درمان یکپارچگی حسی سیستماتیک تر است.

 

در کاردرمانی اوتیسم پیروزی ایده پشت درمان یکپارچگی حسی برای کودکان اوتیستیک چیست؟

اکثر مردم رویدادهایی را تجربه می کنند که همزمان بیش از یک حس را تحریک می کنند. مثلاً وقتی کتابی را می خوانیم، کلمات روی صفحه را می بینیم، ورق زدن را می شنویم و کتاب را در دستان خود احساس می کنیم. حتی اگر کتاب قدیمی یا گرد و غباری باشد، ممکن است بتوانیم بوی آن را حس کنیم. ما این اطلاعات حسی متنوع را دریافت می‌کنیم و آن‌ها را ترکیب می‌کنیم تا درک روشنی از دنیای اطراف خود به دست آوریم.

کودکان اوتیستیک ممکن است در ترکیب اطلاعات حسی از این طریق مشکل داشته باشند. ایده درمان یکپارچگی حسی استفاده از فعالیت‌ها و تمرینات بدنی برای کمک به کودکان برای یادگیری تفسیر و استفاده مؤثرتر از اطلاعات حسی است.

 

در کاردرمانی اوتیسم پیروزی درمان یکپارچگی حسی شامل چه مواردی است؟

درمان یکپارچگی حسی با ارزیابی کودک توسط یک کاردرمانگر شروع می شود. سپس درمانگر برنامه‌ای را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کند که شامل فعالیت‌هایی برای تحریک پاسخ‌های حسی کودک – به‌ویژه، پاسخ‌های مربوط به تعادل و حرکت فیزیکی است. این ممکن است شامل مواردی مانند تاب خوردن، پرش یا بالا رفتن باشد. درمان یکپارچگی حسی به گونه ای طراحی شده است که بخشی از برنامه های گسترده تری باشد که شامل درمان های ارتباطی، رفتاری و آموزشی نیز می شود.

کاردرمانی اوتیسم پیروزی درمان یکپارچگی حسی به کودکان اوتیسم کمک می کند؟

برخی از مطالعات نشان داده اند که ممکن است به کودکان در دستیابی به برخی اهداف کمک کند، اما در نحوه طراحی این مطالعات مشکلاتی وجود دارد. همچنین، مشخص نیست که درمان چگونه به کودکان کمک می کند. یعنی، آیا به مشکلات پردازش حسی کمک می کند – برای مثال، آیا کودکان نسبت به لمس یا بوییدن کمتر حساس می شوند؟ و آیا هیچ تغییری در توانایی‌های پردازش حسی کودکان به زندگی روزمره یا سایر مهارت‌های آنها کمک می‌کند؟ چندین مطالعه اشاره کرده اند که درمان دارای اثرات منفی مانند افزایش رفتار آسیب رساندن به خود است.

 

کاردرمانی اوتیسم پیروزی برای چه کسی درمان یکپارچگی حسی را انجام می دهد؟

کاردرمانگران آموزش دیده در درمان یکپارچگی حسی می توانند از این رویکرد استفاده کنند

 

کاردرمانی یکپارچگی حسی کودکان اوتیسم پیروزی

درمان یکپارچگی حسی می تواند با کمک به افراد برای مدیریت حساسیت ها و هوس های خود تفاوت واقعی ایجاد کند.  انجمن کاردرمانی آمریکا انواع مختلفی از اصلاح را توصیف می کند که می تواند به چالش های حسی و چالش های عملکردی که می تواند همراه با آنها باشد کمک کند:  مداخلات درمانی شامل استفاده از فعالیت‌ها و تجهیزات حسی و حرکتی (مانند تاب خوردن، ماساژ) استفاده از گوش‌گیر یا هدفون برای کاهش سر و صدا یا استفاده از تحریکات حسی پوستی مثل اسفنج بافت‌دار در حمام برنامه‌های رژیم غذایی حسی شامل یک برنامه منوی روزانه که شامل استراتژی‌های حسی حمایتی و فردی (مانند فضای آرام، رایحه‌درمانی، پتوی وزن‌دار)، فعالیت‌های بدنی، و موارد ملموس (مانند توپ‌های استرس یا سایر موارد برای حواس‌پرتی) است.  اصلاحات محیطی برای کاهش تحریک حسی مانند ماشین‌های نویز سفید، آثار هنری، و انواع دیگر دکور/ اثاثیه آموزش به افراد درگیر، از جمله اعضای خانواده، مراقبین، و مدیران، در مورد تأثیر عملکردهای حسی بر عملکرد و راه های به حداقل رساندن تأثیر منفی آنها بر عملکرد در درازمدت، درمان یکپارچگی حسی می تواند نیاز به سازگاری را کاهش دهد و به افراد کمک کند تا در خانه، مدرسه و محل کار عملکردی تر شوند.

 

 

کلینیک توانبخشی (کاردرمانی و گفتاردرمانی) ابن سینا

کلینیک ابن سینا با کادری مجرب از متخصصین و کارشناسان کاردرمانی جسمی، کاردرمانی ذهنی،گفتاردرمانی و باز آموزی زبان و روانشناس آموزش ذهنی این آمادگی را دارد که برای کمک به رفع اختلالات جسمی، ذهنی، درکی، حرکتی و گفتاری کودک و یا بیماران و نیز تلاش برای به حداقل رساندن اختلالات کودکان و فرزندان دلبندتان، همراه و مشاور شما باشد. همکاران ما در این کلینیک توانبخشی سعی دارند با استفاده از علوم روز توانبخشی در این راه از هیچ تلاش و کوششی فرو گذار نباشد و امیدواریم در این راه مورد لطف و عنایت خداوند باری تعالی قرار بگیریم و صد البته نیازمند دعای شما عزیزان و بزرگواران می باشیم. برای برقرای ارتباط با ما و کسب اطلاعات بیشتر، با شماره تلفن های 774152177775322709392507675 تماس بگیرید.

                                                                                                                                       

                                                                                                                                      توفیق از اوست…

 

 

 

مقالات مرتبط

اوتیسم چیست؟

رشد زبانی کودک

کاردرمانی دست ورزی

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *